palvelut_featured

/
Lämpötila: °C
Tuulennopeus: m/s
Tuulensuunta: °

rauman_satama_LOGO

Palvelut

Emme julkaise enää hinnastoamme nettisivuillamme. Voit tilata hinnaston osoitteesta laskutus@portofrauma.com.

Alusten kiinnitys- ja irrotustoiminta

Rauman satama tarjoaa monipuolisia palveluita satamassa asioiville laivoille.
Kaikista aluspalveluista vastaa Botnia Port Service Oy.

Laivojen kiinnitys ja irrotus tulee tilata Satamavalvonnasta vähintään kaksi tuntia ennen toivottua kiinnitys- ja irrotusaikaa. Mikäli henkilökuntaa on saatavilla, voidaan kahden tunnin määräajasta joustaa.

Palveluita voit tilata numerosta Puh. +358 (0)500 597 579 tai osoitteesta satamavalvonta@botniaportservice.com

Kulunvalvonta

1. KULKULUVAT

Rauman Satama Oy:n turvamääräysten mukaisesti, alusten on toimitettava portille miehistö-, matkustaja- ja vierailijaluettelot. Listat tulee lähettää sähköpostilla: gate@botniaportservice.com

Kaikkien alukselta tulevien/alukselle menevien henkilöiden on ilmoittauduttava pääportin valvomossa, ellei heillä ole vakituista kulkulupaa.

Ilmoittautuessa tulee esittää henkilöllisyystodistus. Pääportilla tarkastetaan henkilön nimi alukselta lähetetystä listasta ja annetaan sen perusteella kulkulupa. Vierailijan tulee pystyä osoittamaan henkilö, jota on menossa tapaamaan. Mikäli ennakkoilmoitusta ei ole, otetaan yhteyttä alukseen tai laivan asiamieheen. Ilman lupaa ja ilmoittautumista portin läpi kulkeminen on lainvastaista. Luvattomasta kulkemisesta huomautetaan ja ilmoitetaan tarvittaessa viranomaisille.

Pyydä kulkulupa yrityksestä, johon olet tulossa asioimaan. Satamaan pyrkiessäsi tai alueella kulkiessasi esitä tarvittaessa henkilöllisyystodistus sekä satamakäyntisi tarkoitus.
Jos kulkuluvassa esiintyy ongelmia, joita isäntäyritys ei pysty ratkomaan, voit selvittää asiasi pääportin infossa, jossa sinulle voidaan harkinnanvaraisesti myöntää kertaluontoinen kulkulupa.
Kulkuluvan haltijana vastaat itse kulkuluvastasi sekä satama-alueelle tuomistasi matkustajista. Kulkulupaa ei saa luovuttaa kenellekään toiselle ja satama-alueella liikut luvan tehneen yrityksen vastuulla.

Vierailu aluksilla vaatii, että alus on laiturissa ja pystyt osoittamaan henkilön, jota olet tulossa tapaamaan. Aluksen on lähetettävä pääportille miehistöluettelo ja vierailijalista.

2. PORTIT

Satama-alueella on käytössä kolme eri porttia, Hakunintien pääportti sekä erilliset kemikaali- ja öljylaiturin portit.

Pääportilla ajoneuvosi tunnistetaan rekisterikilvestä ja sisäänpääsy onnistuu, jos kulkulupa on kunnossa ja rekisterikilpi on puhdas. Jalankulkijan ja pyöräilijän sisäänpääsy onnistuu henkilöportista avaimenperätunnisteella, jonka voit hankkia isäntäyrityksesi kautta.

Kemikaali- ja öljylaiturien portit toimivat tunnisteella, jonka voit lunastaa vierailusi isännältä tai pääportin infosta. Etäportit voidaan harkinnanvaraisesti avata etäyhteydellä pääportilta, jos kulkulupa on kunnossa. Soita tällöin pääportille porttipuhelimella tai omalla puhelimellasi. Ajo kemikaali- ja öljylaitureille on kielletty laivan ollessa lastaamassa tai purkamassa.

3. AUTOVAAKA

Autovaaka on käytössä 24/7

Autovaakoja on kaksi, pääportilla ja Petäjäksessä. Molempia hallitaan Pääportin Infosta. Maksu suoritetaan Pääportin Infoon ensisijaisesti pankki/luottokortilla, myös laskutus on mahdollista. Laskutuksen hoitaa Rauman Satama Oy.

Puh. +358 (0)2 837 1000, gate@botniaportservice.com

4. KAMERAVALVONTA

Alueella on kameravalvonta, jonka toimintaa valvoo Botnia Port Service.

Aluspalvelut

1. Jätehuolto

Botnia Port Service valvoo Rauman Satama Oy:n puolesta alusten jätehuoltoa.
Lue lisää

Aluksen päällikön on huolehdittava siitä, että aluksesta ei joudu ympäristöön sitä pilaavia aineita tai jätteitä. Aluksen päällikön on huolehdittava myös siitä, ettei aluksen toiminnasta aiheudu kohtuutonta haittaa muille sataman käyttäjille.

Alusta satamassa kunnostettaessa on huolehdittava siitä, että syntyvää maali-, ruoste-, hiekkapuhallus- ym. jätettä ei pääse mereen. Jäte tulee toimittaa käsiteltäväksi Rauman Satama Oy:n jätehuoltomääräysten mukaan.

Aluksen päällikkö tai tavaranhaltija on velvollinen välittömästi ilmoittamaan Satamalle veteen pudonneesta tavarasta tai veteen tai muualle satama- alueelle päässeestä öljystä tai muista saastuttavista aineista ja ryhtymään toimenpiteisiin niiden poistamiseksi.

2. Vesitilaukset

Aluksille toimitetaan vettä 24 h vuorokaudessa voimassa olevan palveluhinnaston mukaisesti.

Vesitilaukset on tehtävä vähintään 12 tuntia etukäteen.

Tilaukset satamavalvontaan (avoinna 24h): satamavalvonta@botniaportservice.com, puh. +358 (0)500 597 579.

3. Sähköpalvelut

Tilapäisestä sähköliittymästä on sovittava Rauman Satama Oy:n kanssa ennen sähkön käyttöä. Mikäli sähköä on otettu sopimatta Rauman Satama Oy:n kanssa, peritään käyttäjältä tilapäisen liittymän hinnaston maksut kaksinkertaisena.